Ik wil het rolmodel zijn dat ik vroeger had willen hebben

Foto: Kim de Jong

Foto: Kim de Jong

 

Tijdenlang deelde ik enkel foto’s van taart op mijn social media kanalen. Pas toen ik het over persoonlijke zaken ging hebben, ging het balletje écht rollen. Toen besefte ik: hier wil ik iets mee.

Ik ben Lisa, een body positive bakker met een kop vol felrood haar, een volgens maatschappelijke standaarden te dik lichaam en maar één missie: de wereld een stukje mooier maken. Over onderwerpen waarover ik gepassioneerd ben, raak ik niet uitgepraat. Vegan bakken, veganisme in het algemeen, body positivity, zelfbeeld en zelfliefde bijvoorbeeld, maar ook over authentiek ondernemen binnen een niche heb ik veel te vertellen.

Wat ik wil? Mensen blij maken

En dat klinkt misschien heel kort door de bocht, naïef bijna, maar ik mag dagelijks ervaren welk verschil ik maak voor mijn 4000 Instagram volgers. Dat laten ze me bijvoorbeeld zo weten:

Plot twist: geluk is geen kledingmaat

Ik heb me jarenlang ongelukkig gevoeld in een wereld die me vertelde dat ik niet goed genoeg was, die me vertelde dat ik moest veranderen om erbij te horen. Tot ik - plot twist! - inzag dat ik perfect volmaakt gelukkig kon zijn mét dit te dikke lichaam, mét mijn klunzige gedrag (ik liet mijn zojuist gewonnen glazen award voor een volle zaal uit het doosje vallen, true story) en mét alles wat mij mij maakt. En dit gun ik anderen ook. Ik zou graag nóg meer mensen willen inspireren en met een goed gevoel over zichzelf weer terug naar huis laten keren, terwijl een mini-Lisa op hun schouder achterblijft als persoonlijke cheerleader. Ik wil het rolmodel zijn dat ik vroeger had willen hebben. Ik wil het tegengeluid zijn in een wereld die jonge mensen vertelt dat ze niet goed genoeg zijn. Ik wil diegene zijn die ze vertelt dat ze perfect zijn, precies zoals ze zijn. Ik wil diegene zijn die ze geloven.

Vegan bakken & authentiek ondernemen: hoe dan?

Als autodidact vegan bakker met ruim tien jaar ervaring binnen plantaardig bakken, ben ik dé autoriteit op dit gebied binnen Nederland. Eind dit jaar breng ik mijn eerste bakboek uit, maar uiteraard kan ik ook al eerder het podium betreden om alles te vertellen over bakken zonder melk, ei en andere dierlijke producten. Want hoe maak je dan in godsnaam een lekkere cake? Of koekjes? Kun je nog wel meringues maken? Kun je überhaupt nog wel goede taart eten? En hoe ben ik eigenlijk ooit op het idee gekomen om dit te gaan doen? Heb ik mijzelf dan echt álles aangeleerd? En hoe kom ik aan een engagement rate van - houd je vast - bijna 10%? (Voor de goede orde: 2% wordt gezien als goed) Ik kan een talk of demonstratie geven, of een combinatie van de twee.

Ik kom graag spreken

Ben je op zoek naar een speker voor welke gelegenheid dan ook? Ik kom graag spreken over alles wat te maken heeft met vegan bakken, een inclusievere vegan beweging, zelfbeeld, zelfliefde en authentiek ondernemen. Voor meer informatie of om me direct te boeken, kun je contact met me opnemen via info@taartenvanjansen.nl of via het contactformulier.

Ken je mijn andere kanaal Big Vegan Sister al? Ook waardevol om even te checken!