De nu al allerleukste plek van Arnhem & winactie (winactie gesloten)

EIN. DE. LIJK. Bonnie is open! Het ‘little café’ van de Arnhemse Valesca Florijn opende dit weekend voor het eerst haar deuren. Spoiler alert: het is er helemaal te gek. Dit is die plek die ik altijd al heb gemist in Arnhem (of eigenlijk in het hele oosten van Nederland) en ik durf te wedden dat dat voor vele anderen ook zo voelt.

foto: Kim de Jong

foto: Kim de Jong

Ik ken Valesca nu al een paar jaar. We leerden elkaar ooit kennen op een vegan potluck in Sonsbeek Park: een paar sarcastische opmerkingen en gitzwarte grappen later, wisten we dat dit een vruchtbare vriendschap zou worden. Allebei werden we voortgedreven door een constante aandrang om te creëren, iets nieuws neer te zetten en de wereld een stukje mooier te maken, dat bleek een goede combinatie. Al snel organiseerden we samen vegan brunches in Kweekland (een leuke plek in Arnhem, tip om eens te bezoeken!), waar ik dan als een kip zonder kop rond rende en Valesca als een generaal alles overzag en mij orders gaf terwijl we 50 sinaasappels met de hand uitpersten (why??). Ik durf wel te zeggen dat ik zoiets nooit had durven organiseren, wanneer ik Valesca niet had ontmoet. We sloegen echter de handen ineen en terwijl we simultaan in onze broekjes poepten, deden we het toch maar mooi. Mooie tijden.

foto: Kim de Jong

foto: Kim de Jong

Tijdens het organiseren van al onze wilde plannen, bespraken we onze dromen, toekomstplannen en wat we het liefste zouden doen met ons leven. En elke keer kwam daar dat eigen koffietentje weer terug in Valesca’s verhalen. En ik weet het, er zijn heul veul mensen die graag een eigen koffietentje willen beginnen, maar jullie moeten even iets weten over Valesca. Als Valesca iets in haar hoofd haalt, dan gebeurt dat ook. Het leek haar bijvoorbeeld wel leuk om eens een rondje op een motor te rijden, een paar maanden later was ze in het bezit van een motorrijbewijs. I like ur style girl. Dat haar eigen huiskamer away from home er zou komen, daar heb ik geen moment aan getwijfeld. Ik heb verschillende bedrijfsplannen voorbij zien komen, mogelijke inrichtingen, mogelijke namen, mogelijke menukaarten: alles even verzorgd, overal even goed over nagedacht. Uiteraard zou het een vegan tentje worden, maar dan niet zo heel erg in your face, zodat mensen nieuwsgierig binnen zouden lopen en overtuigd zouden raken door de veelzijdigheid en smakelijkheid van het eten, de vriendelijke bediening en, uiteraard, de toffe inrichting. En daar was Bonnie. Alles viel op z’n plek.

foto: Kim de Jong

foto: Kim de Jong

foto: Kim de Jong

foto: Kim de Jong

Afgelopen vrijdag opende Valesca de deuren van Bonnie voor het eerst, het zou een ‘soft-openingsweekendje’ worden, om eens rustig af te tasten hoe alles in de praktijk zou gaan werken. Daar dacht Arnhem toch ietsje anders over: vanaf het moment van openen op vrijdag zat het bommetje vol. Ik kwam die middag mijn allereerste Bonnie bestelling afleveren (o.a. red velvet taart, carrot cake en oreo cheesecake, yum!) en kon nog nét een plekje inpikken om een heerlijke croissant met pistache crème te eten, afkomstig van A&J bakery in Utrecht. En zaterdag ging het blijkbaar wéér zo en aan het einde van de dag was alles ineens uitverkocht. Zondag deden ze het iets rustiger aan en was iedereen van twaalf uur ‘s middags tot vier uur in de namiddag welkom. Al met al werd het eerste weekend een enorm succes, Arnhem lijkt helemaal klaar te zijn voor good vegan food. Maar goed, wat wil je ook met een kaart met daarop wafels, een Bonnie ontbijtje (inclusief croissant en verse jus!), een goede vegan burger en sandwiches, een vitrine vol met fritz kola en andere hippe drankjes en een bar vol met vegan gebak in alle soorten en maten. En check ook even het koffiemenu, you won’t be disappointed. En die bar! DIE BAR! Handgemaakt door een vriend van Valesca, gaaf toch? Vanaf woensdag 24 oktober zal Bonnie open gaan volgens haar gebruikelijke openingstijden: woensdag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. Je weet wat je te doen staat.

foto: Kim de Jong

foto: Kim de Jong

Ik zit nu wel met een probleem, want ik ga hier wekelijks leveren. En dan zie ik elke week die croissants op die toonbank staan en wil ik hier elke week even gaan zitten. Maar dat betekent dus ook dat je hier vanaf nu elke week mijn taartjes kunt eten! Dat is wel een feestje waard lijkt ons. Bonnie en Taarten van Jansen geven daarom samen twee punten taart (van Jansen!) weg aan een gelukkige winnaar, die deze dan lekker op kan komen eten bij Bonnie met iemand die hem of haar lief is. Maar je mag de twee stukken ook best in je eentje op komen eten, daar vinden wij helemaal niets mis mee. We noemen onszelf niet voor niets team onderkin (true story).

Kans maken op twee taartjes van Jansen? Laat hieronder in een reactie weten wie je mee zou nemen op taartdate, Valesca en ik kiezen dan aanstaande vrijdag 26 oktober de gelukkige winnaar. Deze wordt bekend gemaakt via mijn Instagram. Do your thing babes! (EDIT: de winactie is gesloten en er is contact opgenomen met de winnaar)

foto: Kim de Jong

foto: Kim de Jong


Wil je meer weten over Bonnie? Check hun instagram en facebook. Of ga gewoon een keer langs in real life (Nieuwstad 2, Arnhem) en dan niet boos worden als je wegloopt met vier croissants achter je kiezen, IK BEN NIET VERANTWOORDELIJK. En ben je er al eens geweest? Laat hieronder dan vooral óók horen hoe je het vond en wat je hebt besteld! Vind ik altijd leuk om te horen.