De beste vegan scones ever: recept + handige baktips

Scones zijn helemaal niet moeilijk te maken, maar je moet wél even wat kleine handigheidjes weten om deze Britse rakkers echt te kunnen nailen. Toen ik onlangs een berichtje kreeg met daarin de vraag of ik misschien een recept had voor vegan scones, wist ik dat het tijd was om mijn recept én scone geheimen met jullie te delen. Al zin om aan de bak te gaan? Lees eerst het recept even helemaal door en ga dan lekker aan de slag. Hup, waar wacht je nog op?

Read More
There's no such thing as a guilty pleasure: hoe veganisme mij hielp op mijn weg naar zelfliefde

Het is Valentijnsdag! En wat is nu een betere dag om over de liefde te schrijven dan vandaag. Ik wil het graag met jullie hebben over een hele bijzondere vorm van liefde, misschien wel de belangrijkste van allemaal als je het mij vraagt, namelijk: zelfliefde. Ik beloof jullie dat ik het zweefteefgehalte tot een absoluut minimum zal beperken (je kent me, ik sta liever met beide beentjes op de grond). Wel wil ik je alvast een kleine heads up geven, je mag het een trigger warning noemen: in dit artikel praat ik over mijn zelfbeeld en mijn relatie tot eten en mijn lichaam. Ik benoem de moeilijkheden die ik heb doorgemaakt (soms in detail) en die kunnen voor mensen die op dit moment in een kwetsbare positie zitten triggering zijn. Als je liever besluit dit artikel over te slaan, dan is dat helemaal oké. Zorg voor jezelf! Ik wil je dan wel graag meegeven dat je hier, op al mijn social media kanalen én in mijn inbox altijd welkom bent, vegan of niet. Benieuwd naar mijn verhaal? Lees verder!

Read More
Vegan pastéis de nata: makkelijke Portugese custardgebakjes

In februari 2018 bezocht ik samen met Randy de Portugese hoofdstad Lissabon. Op iedere straathoek zit daar wel een leuk klein bakkertje en bij al deze bakkertjes verkopen ze de zogenaamde ‘pastéis de nata’, ofwel ‘pasteitjes van room’. Oorspronkelijk werden deze pasteitjes gemaakt door katholieke monniken en het officiële recept dat de monniken gebruikten, is op dit moment in het bezit van slechts één bakkerij in Lissabon. De originele ‘pastéis’ zijn gemaakt met bladerdeeg en custard en zitten dus vol met boter, melk en ei, wat betekende dat ik iedere dag verlekkerd langs tientallen bakkerijtjes liep (die kleur, die geur!), zonder te kunnen proeven. Ik besloot ter plekke om ze te gaan veganizen zodra ik weer thuis was. Ik ontdekte dat het helemaal niet zo moeilijk is om deze mini gebakjes te maken én dat ze ongelooflijk lekker zijn. Heb jij al honger gekregen? Lees snel verder voor het recept!

Read More
Vegan chai spiced banana bread

Iedere week haal ik een trosje bananen in huis en iedere week vergeet ik dat weer. Uiteindelijk constateert mijn neus dan meestal een intense bananengeur en lokaliseer ik een trosje overrijpe, bijna zwarte bananen in mijn fruitmand. Plot twist: je kunt me op zo’n moment niet blijer maken, want met deze super zoete, rijpe bananen kun je de allerbeste bananenbroden EVER bakken. Deze keer maakte ik een bananenbrood met chai kruiden, overgoten met een glaze van wederom chai thee. Super lekker en helemaal niet moeilijk om te maken!

Read More
Mijn secret vegan agenda & big vegan sister month

Ik heb het niet zo vaak over waarom ik vegan ben. Ik krijg de vraag weleens en dan geef ik eerlijk antwoord, maar uit mijzelf zou ik er niet zo snel over beginnen. Het is geen geheim: in mijn bio staat expliciet benoemd dat ik een vegan bakkerij run en met het feit dat ik nu inmiddels ruim acht jaar door het leven ga als veganist, ben ik ook heel blij. Juist daarom voelde het alsof ik mezelf, mijn bedrijf én ook jullie tekort deed door het hier onbewust nooit over te hebben. Dus, zie hier! Het grote waarom én mijn februari aankondiging in blogvorm (inclusief kinderfoto, wat wil een mens nog meer). Lees snel verder!

Read More
Lisa JansenComment
Waarom jouw toeven mislukken: botercrème masterclass + recept

Botercrème: je houdt ervan of je haat het. En soms heeft dat haten niet zo zeer te maken met de smaak van de botercrème, maar meer met het feit dat het maar niet wil lukken om een mooie toef op een cupcake te spuiten. Vrees echter niet! Ik geef jullie hier een gratis mini masterclass botercrème toeven spuiten (inclusief recept), zodat jij voortaan met een gerust hart die spuitzak ter hand kan nemen. Lees snel verder!

Read More
Vegan Madrid - deel 1: een Spaanse Italiaan, een chocolade café en boursin als toetje

Twee weken geleden vertrokken mijn vriend Randy en ik voor een vakantie van ruim anderhalve week naar Madrid, de stad die ik heb omgedoopt tot Mediterraans Berlijn. Wist jij dat deze stad een vegan walhalla is én dat je hier super betaalbaar buiten de deur kunt eten? Ik neem jullie in een serie blogposts mee langs alle eettentjes die we bezochten en een paar bezienswaardigheden. Klaar voor deel 1?

Read More