Foto: Samantha Bosdijk

Foto: Samantha Bosdijk

Hoi daar, mijn naam is Lisa!

Lisa Jansen om precies te zijn, vandaar ook Taarten van Jansen. Ik ben 26 jaar oud en woon in Eindhoven, onder de denkbeeldige rook van de vroegere Philipsfabrieken. Al mijn hele leven lang ben ik he-le-maal gék van bakken en zelfs nu ik van bakken mijn werk heb gemaakt, gebruik ik bakken als een middel om te ontspannen. Drukke werkweek achter de rug? Even bakken! Last van stress? Hup, de keuken in! Bakken is mijn lust en mijn leven. Jarenlang verkocht mijn taart aan particuliere en zakelijke klanten, streek ik neer op concerten en festivals met een kraam vol gebak en voorzag ik horecazaken van mijn vegan lekkers. Nu hoop ik een beetje van mijn kennis en passie op jullie over te mogen brengen.

Sinds een jaar of acht ben ik vegan, wat inhoudt dat ik geen dierlijke producten gebruik. Ik bak dus alles zonder bijvoorbeeld eieren, melk en boter en dat levert nog al eens verbaasde blikken op. Want hoe bak je dan een cake zonder ei? En kun je wel lekkere koekjes maken zonder boter? En meringues dan, kunnen die ook? Spoiler alert: ja, dat kan allemaal! En ik laat jullie zie hoe. Vrijwel iedere zondag deel ik hier op mijn blog een nieuw bakrecept, waar jullie vervolgens mee aan de slag kunnen. Op mijn Instagram geef ik extra baktips, deel ik mijn eigen baksels, komt mijn pluizige hondje Mila voorbij en doe ik zo af en toe een live mini masterclass vegan bakken, volg me daar dus ook zeker als je niets wilt missen! Oh, en wisten jullie al dat ik op dit moment mijn eerste boek schrijf? Hét vegan bakboek van Nederland. Exciting!

Ik wens je heel veel bakplezier en vergeet me vooral niet te taggen wanneer je met mijn recepten aan de slag gaat (@taartenvanjansen). Enjoy!

Liefs,
Lisa

Wil je contact met me opnemen? Leuk! Dat kan via: info@taartenvanjansen.nl, ik kijk al uit naar je bericht. Wil je meer over mij te weten komen? Lees dan zeker dit en dit interview.